Kúpiť bandáže a ortézy – e-shop

Sprievodca výberom
bandáží a ortéz


Bandáže a ortézy  >  Veľký prehľad ortéz

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ortézy na koleno

Trápia vás bolestivé a nestabilné kolená? Ste kvôli tomu obmedzovaní pri športe? Riešením sú ortézy na koleno, samozrejme s individuálne zvolenou veľkosťou a typom. Na všetky ortézy sa môžete spoľahnúť, pretože sú testované v laboratóriách i profesionálnymi športovcami. Navyše sa neustále inovujú. Koleno je zložitý kĺb a práve ortézy ho držia v správnej pozícii, tým pomáhajú predchádzať zraneniam, obmedzujú vibrácie a chránia kĺb pred nárazmi.

Ortézy na členok

Ortézy ochraňujúce členok sa používajú predovšetkým pri ľahších zraneniach a výronoch, artritíde, zápalu šliach a burzitíde. Udržujú členok v optimálnej pozícii a teple, minimalizujú bolesti a urýchľujú liečbu.

Ortézy na zápästie

Ortézy na zápästie s anatomickým tvarom pomáhajú fixáciou pri kostných, väzivových a svalových poraneniach, pri zápalových ochoreniach šliach, reumatickej artritíde, vyvrtnutiu zápästia a operáciách karpálneho tunelu. Veľkosť sa meria podľa obvodu zápästia a k dispozícii býva aj pravé a ľavé prevedenie ortézy. Dôležitou funkciou ortézy na zápästie je termálna izolácia, ktorá zlepšuje lokálny metabolizmus a umožňuje rýchly návrat k aktivitám, u ktorých by hrozilo poranenie zápästia.

Ortézy na rameno

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri volejbale, tenise, squashi aj pri ďalších športoch. Medzi najviac rozšírené zranenie patrí vykĺbené rameno či jeho zápal. Ramenná ortéza vám uľaví od bolesti vďaka zafixovanému kĺbu. To vás vráti do hry.

Ortézy na lakeť

Lakťové ortézy sú doporučované športovcom, ktorým hrozí pád na lakeť, k preventívnemu spevneniu lakťa, zmierneniu zápalovej bolesti či doliečeniu poranení lakťového kĺbu. Využijú ich basketbalisti, golfisti či tenisti, ktorí dozaista poznajú pojem "tenisový lakeť".

Trh ponúka aj podporu lakťa s terapeutickými magnetmi, ktorá vďaka nim pôsobí ozdravujúco hlboko v tkanivách a svaloch, ktoré efektívne regeneruje. Ortéza preukázateľne zmierňuje bolesť a zlepšuje pohyblivosť lakťa. Uplatní sa aj pri bežnom nosení a rehabilitácii.

A ako predísť bolesti lakťov pri posilňovaní? Nepreháňajte to s váhami, sústreďte sa na techniku ​​a primeraný rozsah pohybu.

Prečítajte si tiež, aké nové trendy obohatili ortézy.

Zdieľajte článok



Odporúčame bandáže a ortézy






Ďalšie novinky

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ako vám môže pomôcť magnetická bandáž kolena

Bandáže a ortézy kolena spevňujú kĺby športovcov i bežných užívateľov. Používajú sa ako prevencia, po zranení, pri športe zaťažujúcom kolená či pri ochoreniach kĺbov. Významné miesto si medzi nimi vydobyli magnetické bandáže.

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

všetky novinky